EN BG

Състезание по компютърна лингвистика

лого

Имат ли езикознанието и математиката допирни точки? Могат ли да се решават езикови задачи? Не пропускайте сами да отговорите на тези въпроси, като се включите в предизвикателството на Третото състезание по компютърна лингвистика!

Какво се изисква от вас?

Първо: да се регистрирате за участие в Състезанието от 15 април до 15 часа на 8 май на Образователната платформа на Института за български език.

Състезанието ще се проведе на 8 май 2021 година от 15:00 до 17:30 часа. Не забравяйте да изберете възрастовата група, в която ще се състезавате: от пети до осми клас и от девети до дванадесети клас. Извън състезанието ще бъдат допуснати да премерят сили и по-големи.

Второ: да приложите знанията си по български език, чужди езици, математика и информатика, като не забравяте въображението и творческото си мислене.

Трето: да проявите изследователските си заложби, като не на последно място се забавлявате.

Както във всяко състезание победителите ще получат награди, които ще бъдат връчени по време на Софийския фестивал на науката.

Състезанието се организира от млади учени от Българската академия на науките (от Института за български език и Института по математика и информатика).

Наградите ще бъдат връчени на победителите по време на откриването на Софийския фестивал на науката на 15 май от 12:30 часа.

Информация за предходните издания на състезанието и тренировъчни задачи можете да видите на страницата на Състезанието.

Copyright © 2015-2022 Институт за български език. Всички права запазени.